1. October 2023

Advokater advarer Elon Musks Bitcoin-tweets kan tiltrekke SECs ire

2 min read

Elon Musks voldsomme Twitter-aktivitet kan få ham i varmt vann med SEC ifølge advokater.

Juridiske rådgivere har advart om at Tesla-konsernsjef Elon Musk kan komme under tilsyn fra US Security and Exchange Commission over hans sosiale medieaktivitet og offentlige uttalelser rundt Bitcoin.

Mandag 8. februar kunngjorde Tesla i en SEC-arkivering at de hadde kjøpt $ 1,5 milliarder dollar i Bitcoin og snart vil akseptere BTC-betalinger. Rett etterpå steg prisene på eiendelen til en ny heltidshøyde på litt over $ 48 000 dollar.

Partner hos Linklaters og tidligere avdelingssjef for SECs divisjon for håndhevelse, Doug Davison, fortalte Storbritannias Telegraph- avis:

“Det ville ikke være overraskende – med tanke på konsernsjefens tweets, Bitcoin-prissetting og nylige dramatiske markedsbevegelser – for SEC å stille spørsmål om fakta og omstendigheter her,”
Tidligere visepresident for Den europeiske sentralbanken, Vitor Constâncio, takket stemningen og konkluderte med at “SEC vil se på dette,”

SEC og Commodity Futures Trading Commission har evnen til å undersøke dersom de mistenker markedsmanipulasjon.

Musk har vært vokal på Twitter om Bitcoin og DOGE ved en rekke anledninger, noe som bidro til at Bitcoin-aktivitet på den sosiale medieplattformen steg til sitt høyeste nivå

Bitcoin økte med 20% i slutten av januar etter at Musk la til #Bitcoin i sin Twitter-biografi og tvitret “I ettertid var det uunngåelig” og i slutten av desember la han ut en eksplisitt meme som antydet at han var sterkt fristet til å kjøpe Bitcoin .

Det er liten tvil om at Teslas offentlige angrep på Bitcoin har bidratt til denne siste prisøkningen, med Musks innflytelsesrike tweets om krypto til hans 46,5 millioner tilhengere som også er i stand til å flytte markeder.

Han er fortsatt for øyeblikket shilling Dogecoin med denne nylige tweet sent 10. februar om at han kjøper eiendelen. DOGE spiket 13% etter den aktuelle tweeten for noen timer siden.

Musk er ikke fremmed for Twitter-kontrovers; han har tidligere blitt beskyldt for å legge ut feilinformasjon på plattformen angående Covid-19 og nedleggelsen av en av hans fabrikker.

I en annen hendelse foreslo han at Tesla-aksjekursen var for høy, noe som resulterte i et påfølgende kursfall. SEC saksøkte Musk for svindel og beskyldte Tesla-sjefen for å ha gjort “falske og villedende tweets”, men han slo seg sammen med regulatoren kort tid etter.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.